24 Kasım 2014 Pazartesi

Kan gölü - Tess Gerritsen # Kitap köşesi 7



Herkese merhaba!
    
Tess gerritsen denildimi akan sular duruyor bende biliyorum ki o kitap kötü olamaz:) Nedense bu kadının tüm kitaplarını beğenebileceğim hissi uyanıyor daha ismini gördüğüm anda.
     Bu kitabı seneler önce kuzenimden cep boy olarak okumuştum ve hiç bir şey hatırlamıyordum o yüzden gördüğüm gibi aldım birde benim kitaplığımda bulunsun dedim.

   Arka kapak bilgisi:

       Dr. Elliot, Locus Gölünün sakin sularının kenarında huzurlu,bir tatil kasabası olan Tranquility'yi görür görmez,genç oğlu Noah'ı metropolün tehlikelerinden uzak tutabileceği ve babasının ölümünün açmış olduğu yaraların kapanabileceği bir yer olduğuna karar verir. 

      Ne var ki kışın başlamasıyla beraber Claire'in kariyerini tehlikeye sokan bir haber gelir: hastalarından biri,genç bir çocuk , akıl almaz bir katliam gerçekleştirmiştir.Claire'le beraber bütün Tranquility'nin yakında fark edeceği gibi,bu olay, kasabanın gençleri arasında hızla yayılacak bir cinayet salgınının yalnızca başlangıcıdır.

    Kasabanın gençleri çığırından çıkıp da kasabanın büyükleri onu suçlamaya başlayınca,Claire korkunç gerçeğin farkına varır:kasaba bu garip şiddet salgınıyla ilk olarak sarsılmıyor! Görünüşe göre Tranquility'nin çocukları her elli yılda bir, cinayet işlemeye varacak şiddet gösterilerinde bulunuyormuş. Claire bütün bunların altında tıbbi bir açıklama yattığını düşünür ve Locust Gölünün korkunç bir tehlike barındırdığına inanmaya başlar. Tranqulity'yi ve kendi oğlunu tehlikeden korumak için elinden geleni yapmaya kararlıdır.


    Kitabın içeri hakkında bilgi vermeyeceğim lakin yorumuma gelecek olursam kitap ilk sayfasından sizi öyle bir sarıyor ki neden niçin ne olacak sorularını düşünerek okuyorsunuz daha sonra düşen heyecan yine yükseliyor ve tahmin ettiğiniz nedenler olaya sebep olmadığı için sürekli acaba bu mu şu mu diyorsunuz. Ve sonuna doğru gerilim iyice artıyor ve gerilimin yanında gizemde hakim olaylara sebep olan nedeni okuduktan sonra rahatlıyorsunuz :) 
     Elinizdeki kitaba bakıp evet evet güzeldi güzel kurgu ve güzel bir kitaptı diyorsunuz :) 

   Aranızda bu kitabı okuyan var mı ? Yorumlarınız nedir? 
   


2 yorum:

  1. ben de çok severim tess gerritseni. arşivim var.
    ama bazı kitaplarını onun yazmadığını düşünüyorum ya. berbatlar. şu seri dışı arka arkaya basılan kitapları. ruhundaki zehirle yüzleş vb.

    YanıtlaSil
  2. Bende bütün kitaplarını alıp okumayı düşünüyorum :) Mesela Rizzoli/isles serisi için en güzel yazdığı kitaplar diyorlar o yüzden onları en sona bırakmak istiyorum ki daha sonra okuduğum kitapları bana yavan ve kötü gelmesin diye:)

    YanıtlaSil