11 Kasım 2015 Çarşamba

Ted Dekker- Çember serisi SİYAH-KIRMIZI-BEYAZ-YEŞİL # Kitap köşesi 28





Herkese merhaba!
Bu sefer ki yazım Ted Dekker'dan çember serisine ait.
İlk başta ayrı başlıklar altında yazmayı düşündüm bu yazıyı ama sonradan tek bir postta toplamaya karar verdim.
  Seri 4 kitaptan oluşuyor.
Kitaplar döngüsel halinde işliyor...
Ve yazar işte böyle açıklamış bu çember serisini:
ÇEMBER NEREDE BAŞLIYOR?
 Çoğu kişinin aksine çember serisi tamamen döngüseldir.Yani kitap sıfır olan YEŞİL, hem henüz siyah,kırmızı ve beyazı okumamış olanlar için seriyi başlatır,hem de Siyah ve kırmızı ve Beyazı okumuş olanlar için seriyi tamamlar.Korkmayın hikaye hem çember hemde sıfır gibi kesintisiz işler.
Seçim size kalmış.İster siyah'la başlayıp sonra kırmızı, beyazı okuyun ve yeşil'le bitirin.İster yeşil'le başlayın siyah, kırmızı,beyaz'la devam edin.
Derinlere dalın.
  Ted Dekker


Ben ilk olarak Siyah'tan başladım.
Yani kitap 1 , kötülüğün doğuşu anlatıyor.
Kitap sizi içine öyle çekiyor ki merak ediyorsunuz. şimdi ne olacak nasıl açıklanıcak durumlar diye sürekli okuma isteği duyuyorsunuz.
Ve bu birinci kitapta thomas'ın gördüğü rüyalar  ve öğrendiği bilgiler üzerine  insanları, ablası kara ile ikna etme çabaları ve başlarını derde sokmalarını anlatıyor.Thomas'ın hayatı rüya ile gerçeğin karışmasıyla alt üst oluyor. Thomas yaşadığı iki dünyanın hangisi gerçek hangisi rüya karıştırmaya başlıyor. Her iki dünyadada farklı konumlarda olan thomas'ın üzerine düşen görevler vardır ve bunları yerine getirerek insanlığı kurtarmak için çabalıyor.

    Kitapları özet olarak anlatmayı sevmediğim için bu şekilde kısa ve öz bilgi veriyorum inşallah yetersiz anlatım diye düşünmüyorsunuzdur. Zira kitap özetlerini okumak benim için kitabın süprizini alıp götürüyor...


ÇEMBER KİTAP BİR -

SİYAH :KÖTÜLÜĞÜN DOĞUŞU
Siyah kitabının arka kapak bilgisi:

"Çember serisi, rüyalar ile gerçeğin çarpıştığı, yüksek tempolu bir destan."
Dünyadaki en güçlü adam olmayı düşleyen multimilyarder Valborg Svensson, bunu şiddetle arzulamaktadır. Amacına ulaşabilmek için özel bir aşı haricinde hiçbir şekilde kurtuluşu olmayan bir virüs yaratır. Bu virüs, 3 hafta içerisinde bulaşan kişiyi öldürecektir ve Valborg, bu silahı ona boyun eğmeyen her millet üzerinde kullanmaya hazırdır... Valborg'a boyun eğenler içinse durum elbette farklı olacaktır.

Thomas Hunter ise Valborg'un küresel terörizm planlarını öğrenir ve bu aşının kontrolünü ele geçirmeye çalışırken başı derde girer. Hunter, ıssız ara sokaklarda suikastçılardan ucu ucuna kaçarak, bir binanın çatısına sığınır. Sonra gecenin içinden çıkan sessiz bir kurşun kafasına isabet eder... Ve dünyası kararır.

Karanlığın içinden, kötülüğün kol gezdiği başka bir dünyaya ait şaşırtıcı bir gerçeklik çıkar: Thomas Hunter'ın güzel bir kadına âşık olduğu bir dünya... Ancak uzanıp da kafasındaki kana dokunduğunda, rüyasında bir ara sokakta kovalandığını hatırlar. 


Günün sonunda 3 milyon insan , tarihin en ölümcül virüsünü taşıyor olacaktır ve bu felakete karşı koyabilecek tek bir kişi vardır:Thomas hunter.Ancak dünyanın tek umudu olan bu adam ölmüştür hemde ikinci kez...


Rüya nerede son buluyor, gerçek nerede başlıyor? Ne zaman bir dünyada uykuya dalsa, diğerinde uyanıyor ve her ikisinde de onu bir felaket bekliyor... Hatta belki de kendisinin sebep olduğu bir felaket.

Bazı insanlar dünyanın dengesinin, yaptığımız seçimlere bağlı olduğunu söyler. Şimdi iki dünyanın kaderi de tek bir adamın seçimlerine bağlı.


---------------------------------------------------

ÇEMBER KİTAP İKİ
KIRMIZI :DESTANSI KURTULUŞ

Kahramanımız hunter yine iş başında iki dünya arasında gidip geliyor. Fakat işler bu sefer değişti her şey bir önceki olaylardan daha tehlikeli... Hemde iki dünyada da...
Thomas'ın renkli orman dediği yer yerle bir olmuş kötülük her yere sıçramıştır. Büyük tehlikeler atlatılarak kurulan yeni düzen yani gökkuşağı ormanları da tehlike altındadır.Ve thomas her iki dünyadada kötülükle savaşmak zorunda kalır. Hemde bu sefer renkli ormanın iyileştirici gücü olmadan... Yani bu sefer her şey oldukça zor ve tehlikeledir...
  Ve thomas'ın farkettiği bir şey vardır o da her iki dünyanın ve oradaki insanlarında birbirleriyle bağlantılı olmasıdır.


Kırmızı' nın arka kapak bilgisi:

Gökkuşağı ormanları büyük çapta bir yıkımın eşiğindedir.
Ölüm saçan bir virüs, dünyamızdaki teröristlerce yayılmaya başlamıştır.
Thomas Hunter’ın sabrı tükenmiştir; ölümle randevu için kalan süre üç haftadır ve bu bir olasılık değil, gerçeğin ta kendisidir.
İki dünyayı da kurtarabilecek bir çözüm yolu bulmaktan başka çıkış yolu yoktur.

Siyah’ın akıllara durgunluk veren temposu, Ted Dekker’ın efsane Çember serisinin ikinci kitabı Kırmızı’yla doruğa çıkıyor.
Thomas Hunter en fazla bir ay önce, garsonluk yapan başarısız bir yazarken, şimdi kendini iki dünyayı da çöküşten kurtaracak zorlu bir maceranın içinde bulmuştu. Bir dünyada, ilkel savaşçılardan oluşan bir orduya kumanda eden, savaşlarda yaralanmış bir general; diğerinde ise durdurulması mümkün olmayan bir virüsle küresel bir kaos yaratma niyetinde olan teröristleri alt etmeye çalışan bir adam.
Yıkımın eşiğinde iki dünya. Akla hayale gelmeyen bir çözüm.
Rüya ile gerçeğin çarpıştığı adrenalin yüklü bir destana hazır olun. Siyah, Kırmızı’ya dönerken artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.


-----------------------------------------------------



ÇEMBER KİTAP ÜÇ

BEYAZ:BÜYÜK TAKİP 

Beyaz'da artık virüs her yere dağılmıştır ve hunter ve kara bunu engellemek için elinden geleni yapmaktadır. İki dünya arasında gidip gelen hunter'ın yapması gereken çok önemli ve tehlikeli işler beklemektedir. Bir yandan virüsi durdurma yolları bir yandan güruh ile aralarında geçen yaşam savaşı... 

  Rachell'ın ölümünden sonra thomas Qurong'un kızı Chelise'ye aşık olur ve onun için başını büyük derde sokar , aşkı için güruhla mücadele eder fakat gürüh onları cezalandırır ve boğulmalarını emreder. Bu boğulma chelise için yeni bir hayattır ve thomas ile yeni bir hayatın başlangıcı olacaktır. Çünkü güruh'un göllerine kızıl sudan karışmıştır. Bu da inanan serserilerin boğulup yeni bir hayata başlamasına sebep olur.
  Olaylar bir tarafta böyle gelişirken diğer dünyada thomas bütün insanlar için kendini feda etmiştir.Ve ölmüştür... Çünkü thomas'ın kanı virüsü durdurmuştur...
   Yine macera dolu bir roman sizi bekliyor kaçırmayın derim... 

Beyaz arka kapak bilgisi:

                                         BEYAZ 
                  Zamana karşı amansız bir takip.
                                        BEYAZ 
                 Geçmişle geleceğin anahtarı.
                                       BEYAZ
                 Ölüme direnen aşkın rengidir.


Dünyaların birinde,hızla yayılan ölümcül bir virüs,bilim adamları ve hükümetlerin yoğun çabalarına rağmen,bütün canlıları yok etmek üzere.Diğer dünyadaysa yasak bir aşk,çember olarak da bilinen direnişçilerin her an sonunu getirebilir.

  Bu iki dünyanın arasındaki tek köprü olan Thomas, birini kurtarayım derken ikisini birden kaybedebileceğinin farkında.Şimdi yaklaşan kıyamet öncesi,onu bir girdap gibi içine çeken duygularından ve olaylarından sıyrılıp tarihi yeniden yazmanın bir yolunu bulmak zorunda.
   
     İki dünyanın kaderi tek bir adamın elinde.Yaşam,ölüm,aşk  hiç bir şey göründüğü gibi değil.Yeşil'deki kaos,siyah'taki dehşet ve kırmızı'daki ihanetten sonra çember görülmedik bir güçle karşı karşıya. Büyük takip'in son saatlerinde verilen bir karar her şeyi sonsuza kadar değiştirebilir.


------------------------------------------------------

ÇEMBER KİTAP SIFIR 
YEŞİL:BAŞLANGIÇ VE SON 

Ve gelelim benim için son kitap olan yeşile yani sona...İsteyen ilk baştada okuyabilir ama bence siyahla başlamak hikayeyi tam olarak kavramak için daha iyi ... İlk önce yeşilden başlarsanız sanki aklınızda dolduramayacağınız boşluklar olacak gibi.. Kısacası ben yeşili sona sakladım... 


Yeşil'in arka kapak bilgisi:

Sonunda çember yeniden doğdu.
Yeşil'e hoşgeldiniz...Kitap sıfır'a ... 
  Yeşil kitap sıfırdır:Çember için hem başlangıç hemde bitiş çizgisidir.
Çember, renklerin dünyasıdır ve bu renklerden yeşil ise baş döndüren hazdır.
  Yeşil kıyamette yaşanan bir aşk ve ihanet hikayesidir.

24 yaşındaki genç Thomas Hunter, bizim dünyamızda ve bizim yaşadığımız zamanda bir gün uyuyakalır ve gözlerini 2000 yıl ileride, kadim peygamberlerin önceden bildirdiği  o korkunç kıyametin yakıp yıktığı başka bir dünyaya ait kara orman'da açar.
Savaş,ihanet,hastalık ve ölüm,yaşayan her canlıyı tehdit etmektedir ve buna engel olabilecek tek bir kişi vardır:Thomas Hunter.

  Dünyanın dengesinin aniden şiddetle sarsılması ise an meselesidir.

 Thomas zamanlar arası geçişi bulmalı ve iki dünyanın da kurtuluş anahtarının gizli olabileceği dünyamıza dönmelidir.

 Daha önce duyduklarınıza hiç benzemeyen bir kıyamet öyküsüne buyurun.Bu kendi tarihimizle ilişkili, öylesine şaşırtıcı bir öykü ki başka bir dünyada olduğunuzu unutacaksınız.




1 yorum:

  1. seriyi henüz okumadım okuyacağımda o kadar çok kitap birikti ki :)
    Gruptan gördüm sizi takibe aldım beklerim :)
    Balinkokusu.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil