24 Haziran 2015 Çarşamba

Tess Gerritsen -Bıçak Sırtı- Kitap köşesi # 21



Herkese merhaba!
Sizde de öyle mi bilmiyorum ama Tess Gerritsen insanda bağımlılık yapıyor kitaplarını okudukça okuyası geliyor insanın :)
   Heyecan,gerilim,aşk, zaman zaman aksiyon kitaplarında olmazsa olmazlardan.... Birde tıbbi gerilimse oh değmeyin keyfime okurken çok büyük zevk alıyorum ve kitap elimden düşmüyor... Zaten benim en sevdiğim tür gerilim ve polisiyedir... Tess'in kitaplarındada gerilim bol miktarda var zaten...
   Gelelim bıçak sırtına... Bu kitapta  tıbbi gerilim türünde. Aslında konusu son derece sıradan. Arka kapak bilgisinde yazıldığı gibi bir doktorun mesleki itibarının sarsılması ve başına gelen olayları konu alıyor.. Ama anlatımı öyle güzel ki insanı yakalıyor ve bırakmıyor kitabı okumaya zorluyor ve sizde merakınıza yenik düşüyorsunuz ki zaten kitap su gibi akıp gidiyor..Kitabın içinde gerilim ve heycan dorukta birde aşk var ki böyle başlayan aşklar gerçekten var mı diye düşünmeden edemiyorum... Düşmanlıkla başlayıp sonra kör kütük aşık olanlar... Vay be diyorum :) Neyse kitabın sonlarına doğru tahminlerde bulunuyorsunuz evet işte bu diyorsunuz ki hep ters köşe yapıyor yazar ve sonu aaa oluyor :)

Arka kapak bilgisi:
Hangisi daha korkunç?
Sevdiğiniz birini mi kaybetmek, yoksa uğruna her şeyden vazgeçmeye hazır olduğunuz hayallerinizi mi?


Mesleğinin henüz başlarında, genç bir doktor olmasına rağmen başarılarla dolu, kusursuz bir sicile sahip olan Kate, en son girdiği ameliyattan hem sevdiği bir insanı hem de gelecek hayallerini masada bırakarak çıkar. Sorunsuz olması beklenen ameliyat, anlaşılmaz bir şekilde tam bir kâbusa dönüşmüştür ve önce hastanın yakınları, sonra da hastane yönetimi bu kâbustan Katei sorumlu tutmaktadır. Öte yandan, bütün bunlardan habersiz ortaya çıkan bir katil, elinde bir liste, hastane personelini teker teker avlamaya başlar ve onu gören, elinden kurtulan tek insan olarak Kate bu listenin en tepesinde yer almaktadır.
Bütün oklar ona çevrilmişken, bütün deliller ve zaman onun aleyhine işlerken Kate, hem ensesinde nefesini hissettiği acımasız bir katilden kaçmak hem de kaybetmeye mahkum göründüğü bir davayı çözüme ulaştırmak zorundadır.

"Gerilim, macera ve tutkunun harika bir karışımı."
Romantic Times

"Tess Gerritsen hepimizin başucu yazarlarından biri."
Stephen King

"Gerritsenin romanlarında bağımlılık yaratan bir şeyler var… Gözlerinizi sayfadan ayıramıyorsunuz; akıp gidiyor. Vakit gece yarısını geçip sabaha dönmesine, içinizin ürpermesine, tüylerinizin diken diken olmasına aldırmadan okuyorsunuz."
Maine Sunday Telegram

"Gerritsen hayranlarını hayal kırıklığına uğratmayacak bir roman… Yeni okurların bu heyecanı keşfetmesi için iyi bir fırsat."
Booklist

"Sizi her zaman soluksuz bırakmayı başaran Tess Gerritsenden muhteşem bir roman."
The Philadelphia Inquirer

"Gizemler ardına saklanmış, korkutucu ve çekişmeli bir mücadele."
Kirkus




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder