13 Ağustos 2013 Salı

VICHY GÜNEŞ KREMİ

Aşağıda gördüğünüz seti eczanemizde.comdan indirimli olarak 44 tl ye almıştım:)Setin içindeki diğer ürünleride daha sonra anlatacağım:)
Şimdi gelelim güneş kremine:)Ürün 50 ml.
Yetişkinler için olan bu krem normal ve kuru ciltler için.Güneşe bağlı leke oluşumunu ve ışıltılı bir cildi vaad ediyor.Kremin özellikleri kolayca emilmesi yağsız olması ve yapışkan olmaması ve cildi nemlendirmesi.
Peki  bu özelliklerin kaçını  karşıladı bende diye soracak olursanız; Kolay emiliyor evet sürdükten sonra cilt gerçekten nemlendirici sürmüş gibi gayet nemli kalıyor ve yumuşacık oluyor ve yapış yapış bi his bırakmıyor.Yapısı ise bu şekilde.


Ama şöyle bir şey var ki uzmanlar, cillte kolay emilen  beyaz ve ağır bir his bırakmayan güneş kremlerinin nanoteknolojinin bütün nimetlerinden faydalanıldığının göstergesi olduğunu söylüyor.Bu demek oluyor ki kullanılan hammaddeler sadece değişime uğramakla kalmıyor vücudun bir çok farklı yerine nüfus ediyor.
Yani değişime uğrayan bir çok hammadde bir yandan güneşten korurken bir yandan da vücuda uzun vadede ortaya çıkacak sorunlara sebep oluyor...

Eeee... Ne yapacağız peki? Güneşin zararlı ışınlarından korunmak için kullanılan kremlerde zararlıyken kendimizi nasıl koruyacağız?
Aşırı güneşli havalarda dışarı çıkmamak en iyisi çıktığımızda ise daha az kimyasal içeren 20 faktörlük kremi  tercih edeceğiz.Yada cildimizi koruyacak kıyafetler giyeceğiz..
Ama bir alternatif daha var...Ama bunu kimsenin tercih edeceğini zannetmiyorum.Diğer bir alternatif ise fiziksel koruma içeren güneş kremleri.Bunların içinde mineral var.Cilde sürüldüğünde cilt bunları emmiyor ve  beyaz bir tabaka olarak kalıyor.Böylelikle güneş ışınları ciltten yansıyarak geri dönüyor.

Siz hangi güneş kremlerini tercih ediyorsunuz? Memnun musunuz? 
                                              Güzel bir gün geçirmeniz dileğiyle .... :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder