4 Ağustos 2014 Pazartesi

Cinayetin Simyası - Carol McCleary # Kitap köşesi 4


Herkese merhaba !
  Yine biten bir kitapla karşınızdayım :)  
    Öncelikle söylemeliyim ki kitabın isminden dolayı zihnimden çok farklı şeyler geçti :)  Konusuda okuyunca vay tam benlik bir kitap diye düşünmüştüm ... :)

   Arka kapak bilgisi:

Nellie Bly, zekâsı ve merakı sayesinde Joseph Pulitzer'in New York World gazetesinde ABD'nin ilk kadın araştırmacı gazetecisi olmayı başarır. Dik kafalı, ısrarcı ve en az karşılaştığı erkekler kadar güçlü bir kadın olan Nellie bir yazı dizisi hazırlamak üzere hasta rolü yaparak akıl hastanesine yatar. Amacı buradaki kötü koşulları içeriden bir gözle anlatmakken, hiç hesapta olmayan şeylerle karşılaşır ve bir cinayete tanık olur. Nellie kadınları, özellikle de fahişeleri öldüren seri katilin peşine düşmeye karar verir.

New York'un arka sokaklarında başlayan kovalamaca, Londra'da devam eder. Katilin bir sonraki durağıysa, karahummanın kol gezdiği, anarşistlerin hükümeti devirmek için türlü tuzaklar kurduğu Paris'tir.

Nellie'nin yolu Paris'te Jules Verne, Louis Pasteur ve Oscar Wilde ile kesişecektir. Kahramanımız bu üç özel insanın yardımıyla katili bulabilecek mi?

Katile gelince, cinayet ve çılgınlığı bilimle birleştiren, bilimin karanlık yüzüne tutkun bu adam acaba kim?

Okumaya başladığınız andan itibaren elinizden bırakamayacağınız heyecan dolu, muhteşem bir roman...



  Konusu sizinde ilginizi çekti mi?
Ben okumaya başlamadan önce çok heycanlanmıştım. Kitaptan özet geçerek sizin merakınızı köreltmek istemiyorum o yüzden sadece kitap hakkındaki yorumlarımı dile getireceğim.
   Ben polisiye gerilim kitaplarını çok seviyorum gerek filmlerde gerekse kitaplarda gerilimin dozu ne kadar yüksekse benim için o kadar iyidir.
  Normal hayatta kana ve şiddete ne kadar tahammül edemiyorsam bu kitaplarda ve filmlerde tam tersi bir durum oluyor..
   Bu yüzden kitaptan çok fazla şey bekledim sanırım...
O yüzden bu kitap benim için zaman zaman heycanlı zaman zaman ise çok durgun geldi. 
   Ama kitabın ilgi çekici merak uyandıran bir yanı var ki , o da olay kahramanlarının gerçek hayatta yaşamış karakterler olmasıdır.
 Okuduktan sonra acaba böyle bir olay gerçekten oldu mu, jules verne , oscar wilde, nellie  ve kitaptaki bütün karakterler nasıl bir hayat sürdü neler yaptılar nasıl bir tiptiler vs diye kendinizi bilgisayarın başında araştırma yaparken bulabilirsiniz:)
   Kitabın anlatımı bana göre güzeldi hayal kırıklığına uğrama sebebim cinayetlerin beklediğim sonuca bağlanmamasından dolayıydı :) 
    Aranızda bu kitabı okuyan var mı?
Yorumlarınız nelerdir?

3 yorum: